sepporantalainen Ilmiöiden tarkastelua työssä, opiskelussa ja vapaa-ajassa

Kiekkoviihdettä Mestiksen huipulta

  • Mikkelin jäähalli, nyk, Ikioma Areena
    Mikkelin jäähalli, nyk, Ikioma Areena

Katsoimme pienellä miesjoukolla lauantaina Mikkelin jäähallissa, Ikioma Areenassa jääkiekkopelin. Sehän on viihdettä, tai ainakin pitäisi olla. Jukurit, mikkeliläisen palloiluharrasteen ylivertainen suosikki, on nostettu Liigaan (ent. SM-liiga) kokouspöydissä jo viime syksynä, joten urheilullinen ja kilpailullinen panos vietiin silloin yleisön viihdyttämisestä. Mutta näin sarja toimii.

Itse pelitapahtuma kehittyy varmasti tulevaksi syksyksi. Hiukan aneeminen, vaimeahko tunnelma nousee toiseen mittaan, kun Mikkelissäkin nähdään legendaarisia joukkueita ja maamme kärkipelaajia. Nyt molemmat ovat olleet hakusessa.

Mutta olihan lauantaina valmennuspenkkien takana isoja jääkiekkoihmisiä. Ville Nieminen on onnistunut ensimmäisessä vastuuvalmentajan pestissään erinomaisesti. Värikkäät lausunnot ja mielikuvitukselliset kommentit ovat tervetulleita tavanomaiseen valmentajajargoniin; peli kulki, olimme tylyjä, trappi oli toimiva, jne. Niemiseen ne isot kiekkonimet nyt päättyivätkin, mutta olipahan edes hän.

Mitä liiga Jukureilta saa? Helsingin Sanomien urheilutoimittaja Heikki Miettinen kirjoitti taannoin liiganoususta ja -nousijasta otsikolla "Mieluummin Jokerit kuin Jukurit". Lajia seuraaville otsikko puhuu paljon. Suomalainen sarjakiekkoilu tarvitsee uutta kipinää ja sitä tulisi varmasti KHL-sarjasta palaavan Jokeri-ryhmän mukana. Mutta eihän Jukureitakaan sovi arvioida ennen ensimmäistäkään liigapeliä. Joukkue on faniryhmän mukaan erittäin kilpailukykyinen ja valmennus aivan maamme huipulta. Kyllä noilla eväillä voidaan mennä pitkälle ja toivottavasti projekti onnistuu.

Mutta viime lauantaina tunnelma jäi uneliaaksi eikä siitä voi arvostella keuruulaisia. Puolikas linja-autollinen faneja kannusti innolla ja äänekkäästi. Me mikkeliläiset emme olleet ihan samalla intotasolla.

Mutta kevättähän on jäljellä - Jukurit matkaa Mestiksen mestaruuteen ja ensimmäisen kerran 04.04.2005 jälkeen Mestiksen mestari nousee suuriin valoihin - KalPa teki sen silloin! Kuopiolaisten jälkeen liigapaikan saaneet ovat olleet sarjan ratkaisupelien aikaan jo kesän vietossa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija